19.11.2009 18:20

Automatická kresba

Vždy, když beru do ruky pastelku, tak se trochu vracím zpět do dětství ... vraťte se tam v mysli se mnou i Vy. Představte si před sebou kus bílého papíru, veselé pestrobarevné pastelky....a teď přichází ten pocit dětské svobodomyslnosti, že můžeme kreslit, co chceme, co nám jde hlavou, co se nám líbí, a třeba i nelíbí. Jen když to namalujeme barevnými pastelkami, tak se nám ta nepříjemná věc, člověk, místnost, prostor, vzpomínka může najednou zdát tak nějak míň děsivá, či odporná. Už chápete, co děti vede k náruživému malování? Ano, je to lepší pochopení a zpracování emocí z různých běžných lidských činností. Jen my, dospělí, jsme zapomněli, že taky potřebujeme zpracovávat emoce a namísto toho, abysme je zpracovali podobně jako děti, zpracováváme je formou iluzí, vzteku, domněnek a odporu.

Naštěstí se objevilo několik forem kreslení, za které se dospělí lidé nestydí, ale naopak nabývají správného dojmu, že duchovně rostou. Mezi tyto formy patří automatická kresba. Automatickou kresbu můžeme využít k relaxu, k nalezení řešení v obtížných životních situacích, k vyléčení negativních emocí, k vyjádření pozitivních emocí (důležité hlavně pro osoby, které mají potíže se projevovat před druhými verbálně), u pokročilejších lze automatickou kresbu využít k diagnostice poruch cirkulace v energetických drahách, nebo při hledání odpovědí, které jinak získáváme prostřednictvím kineziologického testu, nebo pomocí kyvadla..

Já hojně využívám automatickou kresbu pro diagnostiku poruch čaker a pro následnou obnovu přirozeného toku energie       v čakrách používám kyvadlo. Lidé si tento způsob "rychlého" postavení na nohy velice oblíbili. Ještě více však oceňují, že stačí třeba jen zavolat, poslat mi sms, či napsat mail a mohu je "postavit" na nohy na dálku. Třeba to někdy zkusíte i Vy ;-)

Ráda bych v blízké budoucnosti uspořádala kurz automatické kresby, myslím, že je čas předat zkušenosti. ;-)

—————

Zpět


Kontakt

Štěpánka